Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 19:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/malet-for-digitaliseringen-av-skolan-ar-inte-okad-skarmtid/

INSIDAN

”Målet för digitaliseringen av skolan är inte ökad skärmtid”

Om tre år, 2022, ska alla nationella prov i den svenska skolan vara digitala. På Skolverket pågår nu ett intensivt arbete för att få allt klart i tid. Det är vårt dyraste, mest omfattande och mest personalintensiva satsning hittills, säger verkets generaldirektör Peter Fredriksson. Här med projektledaren Karin Hector-Stahre.
Om tre år, 2022, ska alla nationella prov i den svenska skolan vara digitala. På Skolverket pågår nu ett intensivt arbete för att få allt klart i tid. Det är vårt dyraste, mest omfattande och mest personalintensiva satsning hittills, säger verkets generaldirektör Peter Fredriksson. Här med projektledaren Karin Hector-Stahre. Foto: Thomas Karlsson

Kritiken om att Skolverket utan eftertanke skulle vilja se en snabb digitalisering av den svenska skolan bygger på missuppfattningar. Det hävdar Peter Fredriksson, chef på Skolverket. ”Målet är inte att ösa in en massa skärmar i klassrummen”, säger han.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.