Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 17:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/manga-barn-och-unga-for-illa-i-knutby/

INSIDAN

”Många barn och unga for illa i Knutby”

Sanja Nilssons avhandling ger en bild av Knutby Filadelfia som en sektliknande rörelse där de tidigare ledarna framstår som auktoritära och falska.
Sanja Nilssons avhandling ger en bild av Knutby Filadelfia som en sektliknande rörelse där de tidigare ledarna framstår som auktoritära och falska. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Nu berättas historien om hur det var att växa upp i den sektliknande församlingen i Knutby. Forskaren Sanja Nilsson har flera gånger intervjuat ett tjugotal barn till ledande medlemmar. Fram tonar en bild av psykiskt och fysiskt förtryck.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.