Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 18:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/manga-i-den-aldre-generationen-har-svart-att-se-sig-sjalva-som-de-aldre/

INSIDAN

”Många i den äldre generationen har svårt att se sig själva som ’de äldre’”

Vissa äldre människor har svårt att se sig själv som en riskgrupp eftersom de är aktiva och friska personer, säger Megan Gerhardt, professor.
Vissa äldre människor har svårt att se sig själv som en riskgrupp eftersom de är aktiva och friska personer, säger Megan Gerhardt, professor. Foto: BSIP SA / Alamy Stock Photo

– Om jag tvingas isolera mig har jag inget att leva för, säger en äldre kvinna till The Guardian om att människor över 70 år uppmanas undvika sociala kontakter under en period.

I sociala medier diskuterar många hur de ska få sina äldre släktingar att förstå vikten av att dra sig undan för att inte drabbas av det nya coronaviruset.

Men varför är det svårt för många äldre att få råd från sina barn och barnbarn? Och hur påverkar isolering dem?

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.