Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-08 21:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/matens-viktigaste-syfte-ar-att-skapa-relationer/

Insidan

”Matens viktigaste syfte är att skapa relationer”

Richard Tellström är måltidsforskare vid Örebro universitet och tycker att man ska vara försiktig med kostråd. ”För mig är mat gemenskap”, säger han.
Richard Tellström är måltidsforskare vid Örebro universitet och tycker att man ska vara försiktig med kostråd. ”För mig är mat gemenskap”, säger han. Foto: Beatrice Lundborg
Att följa en diet har många likheter med att följa en religion – båda har regler för vad vi får och inte får äta. Men maten är också ett sätt att bygga en identitet, därför kan vi vara mycket känsliga när vår diet blir ifrågasatt.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in