Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 21:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/minnet-ar-nyckeln-nar-hjarnan-ska-bearbeta-traumat/

INSIDAN

Minnet är nyckeln när hjärnan ska bearbeta traumat

Per Calleberg är psykolog och arbetar bland annat med ”ögonrörelseterapi, EMDR, där patienten följer ett föremål (eller terapeutens fingrar) med blicken.
Per Calleberg är psykolog och arbetar bland annat med ”ögonrörelseterapi, EMDR, där patienten följer ett föremål (eller terapeutens fingrar) med blicken. Foto: Nicklas Thegerström

Hjärnans hantering av minnet spelar en viktig roll för hur vi bearbetar ett trauma. För den som drabbas av allvarligare reaktioner finns i dag flera effektiva behandlingar. Det går att bli frisk från ptsd.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.