Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-27 10:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/musiken-blir-allt-viktigare-vid-begravningar/

MUSIK

Musiken blir allt viktigare vid begravningar

Marianne Viper har varit kyrkomusiker sedan slutet av 80-talet och har sett hur musikönskemålen vid begravningar förändrats under decennierna. Ibland kan det bli en utmaning att tolka populärmusiken på kyrkorgeln.
Foto: Paul Hansen

Musiken är viktig för att kunna ta ett bra avsked vid begravningar. I dag blir musikvalet ofta ett sätt att beskriva den som avlidit. Musiken kan också ha stor betydelse för att hjälpa de efterlevande med sorgeprocessen, enligt ny forskning.

– I musiken ligger djupa och starka minnen av en anhörig. Jag får väldigt olika önskemål från alla genrer, säger Marianne Viper, kyrkomusiker och en av forskarna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.