Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 01:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/nar-skammen-forsvinner-forsvinner-ocksa-tystnadskulturen/

INSIDAN

”När skammen försvinner, försvinner också tystnadskulturen”

”Det är en rockstjärnekultur där sexighet, utstrålning och image spelar stor roll”, beskriver Martina Montelius teatervärlden.
”Det är en rockstjärnekultur där sexighet, utstrålning och image spelar stor roll”, beskriver Martina Montelius teatervärlden. Foto: Nicklas Thegerström

För teaterdirektören och författaren Martina Montelius var kulturvärldens sextrakasserier och tystnadskultur fullständigt normal. Precis som vurmen för manliga genier och ”öppna hemligheter”.

– Men när jag såg mina manliga kollegor bevittna Kulturprofilens beteende helt öppet, utan att reagera alls – då blev det för mycket till och med för mig, säger hon.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.