Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-09 07:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/nu-bemastrar-87-ariga-ruth-langhard-surfplattan/

INSIDAN

Nu bemästrar 87-åriga Ruth Langhard surfplattan

Ruth Langhard, i mitten, flyttade till Sverige 1958. När hon fick höra att man kan se på tv på en Ipad ville hon gå med i Seniornet. Solan Berglund och Ella Jonsson är också med på träffarna.
Foto: Thomas Karlsson

”Det var hemskt i början. Man var så isolerad.” Roland Johansson kände sig ensam när han gick i pension. Nu deltar han i Seniornet Värmdös träffar, och är fast besluten om att snart kunna behärska sina digitala produkter.

För honom, Ruth Langhard och flera andra har kursen både öppnat dörren till internetvärlden – och bidragit med ett socialt sammanhang.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.