Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-10 20:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/ny-rapport-kommuner-glommer-bort-barnen-till-frihetsberovade/

INSIDAN

Ny rapport: Kommuner glömmer bort barnen till frihetsberövade

Bild 1 av 4 Barn som har sin förälder i fängelse är en väldigt utsatt och osynlig grupp. Socialstyrelsen kräver nu att stödet till dessa barn skärps.
Foto: Ingvar Andersson
Bild 2 av 4 Madelein Kattel är verksamhetschef gör den ideella organisationen Buff, som arbetar stöttar barn med frihetsberövade föräldrar.
Foto: Carl Bredberg
Bild 3 av 4 Hos den ideella organisationen Bufff kan barn med frihetsberövade föräldrar få samtal och stöd. Här verksamhetschef Madelein Kattel och verksamhetsutvecklare Petra Westerling.
Foto: Carl Bredberg
Bild 4 av 4 På Skänningeanstalten finns ett särskilt mottagningsrum för små barn med skötbord, blöjor och välling. Inget får tas med in på anstalten.
Foto: Peter Holgersson AB

Barn med frihetsberövade föräldrar är en osynlig grupp som inte alls får det stöd de behöver av samhället, visar en ny rapport från Socialstyrelsen.

– Som grupp är de fortfarande stigmatiserade. Det är mycket skam och tabu kring frågan om att ha en förälder frihetsberövad, säger utredaren Åsa Borén.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in