Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-06 20:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/rent-vatten-borde-vara-en-rattighet-for-alla/

INSIDAN

”Rent vatten borde vara en rättighet för alla”

Karin Lexén arbetar i dag på Stockholm international water institute. I mars tillträder hon som generalsekreterare för Naturskyddsföreningen.
Karin Lexén arbetar i dag på Stockholm international water institute. I mars tillträder hon som generalsekreterare för Naturskyddsföreningen. Foto: Anette Nantell

Alla borde ha tillgång till rent vatten, som ju är grunden för allt liv – och en nyckelfråga för all produktion av mat och energi. Det är en av våra viktigaste miljöfrågor, säger Naturskyddsförningens nya generalsekreterare Karin Lexén.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.