Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-26 12:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/sa-kan-pandemin-paverka-var-sociala-kompetens/

INSIDAN

Så kan pandemin påverka vår sociala kompetens

När vanligt umgänge ersätts videosamtal och textkommunikation kan det krävas ännu högre social kompetens för att interagera med kollegor och vänner.
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Att vara socialt kompetent är eftersträvansvärt för många. Men är det en förmåga som går att öva upp? Och vad får pandemin för konsekvenser för vårt sociala liv?

– På sikt kan det vara förödande för mänskligheten. Vi är programmerade i vår pannlob att le mot varandra, se varandra i ögonen, att interagera, känna på varandra, säger psykologiforskaren Petri Kajonius.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.