Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 01:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/sa-minskar-du-risken-att-bli-skadad-nar-du-sportar/

INSIDAN

Så minskar du risken att bli skadad när du sportar

Hammarbys Nils Pettersson gör mål på Kristianstad i Eriksdalshallen i Stockholm. En studie visar att handboll är den sporten som har högst skaderisk.
Hammarbys Nils Pettersson gör mål på Kristianstad i Eriksdalshallen i Stockholm. En studie visar att handboll är den sporten som har högst skaderisk. Bild: Anders Wiklund/TT

Varje år söker omkring 112.000 svenskar akut vård för skador efter att de idrottat. Fotbollen är överlägsen etta sett till antalet skadade som skickas till akuten. Men nya studier visar att handbollsspelare och motorcykelidrottare lever extra farligt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.