Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-06 03:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/sa-paverkas-foraldrar-av-att-jamfora-sig-med-andra-pa-sociala-medier/

Insidan

Så påverkas föräldrar av att jämföra sig med andra på sociala medier

Internet är fullt av idylliska perfekta familjebilder. För att ta reda på hur föräldrar jämför sig själva med andra på social medier och hur föräldraskapet påverkas av det inleddes förra våren en studie på Örebro universitet.
Internet är fullt av idylliska perfekta familjebilder. För att ta reda på hur föräldrar jämför sig själva med andra på social medier och hur föräldraskapet påverkas av det inleddes förra våren en studie på Örebro universitet. Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Jämför du ditt föräldraskap med andra på sociala medier? Sociala jämförelser behöver inte enbart ha en negativ effekt på hur du ser på ditt eget föräldraskap. Vem du jämför dig med kan spela en viktig roll, enligt ny forskning av Terese Glatz, docent i psykologi vid Örebro universitet.

I det pågående forskningsprojektet undersöks småbarnsföräldrars användning av internet och sociala medier.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in