Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 10:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/sa-pratar-du-med-dina-barn-om-kroppen/

INSIDAN

Så pratar du med dina barn om kroppen

Kajjan Andersson växte själv upp med ätstörningar och kroppshat. Nu har hon skrivit boken ”Livsviktigt” för att lära föräldrar om kroppspositivt föräldraskap.
Kajjan Andersson växte själv upp med ätstörningar och kroppshat. Nu har hon skrivit boken ”Livsviktigt” för att lära föräldrar om kroppspositivt föräldraskap. Foto: Beatrice Lundborg

”Nej, du är inte tjock – du är fin”. En liten kommentar kanske, men en som enligt kroppsaktivisten Kajjan Andersson cementerar idén om att ”tjock” aldrig kan vara ”fin”.

Med boken ”Livsviktigt” vill hon förklara för föräldrar hur de kan prata med sina barn om kroppen och hälsan.

För DN berättar hon om sina bästa tips.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.