Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 19:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/sebastian-bestamde-sig-for-att-komma-igen/

INSIDAN

Sebastian bestämde sig för att komma igen

Efter skolavslutningen i åttan fick Sebastian underkänt i de flesta teoretiska ämnena. Nu går han om och klarar studierna mycket bättre. Ett resultat av mer stöd från lärarna, säger mamma Jessica. Hunden heter Ronja.
Efter skolavslutningen i åttan fick Sebastian underkänt i de flesta teoretiska ämnena. Nu går han om och klarar studierna mycket bättre. Ett resultat av mer stöd från lärarna, säger mamma Jessica. Hunden heter Ronja. Foto: Pernilla Wahlman

Samtidigt som politikerna tävlar om att lova mer resurser till skolan är det många unga som varje år hamnar utanför. Sebastian, som har dyslexi, började skolka när han gick i åttan och det hade kunnat sluta med att han hoppade av helt. Men han tog tag i sin situation.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.