Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-13 00:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/stod-till-barnhem-kan-splittra-familjer/

INSIDAN

”Stöd till barnhem kan splittra familjer”

Bild 1 av 2 En grupp volontärturister säger farväl till barnen på ett barnhem i Thailand. Den här typen av korta, ständigt nya kontakter är inte vad utsatta barn behöver, varnar flera barnrättsorganisationer.
Foto: Alamy/IBL
Bild 2 av 2 Childhoods partner Friends International i Kambodja var en av de första organisationerna som uppmärksammade problematiken med barnhemsturism. Genom sin kampanj ”Children are not tourist attractions” vill de få människor att tänka till innan de besöker ett barnhem.
Foto: Friends International

Antalet barnhem har ökat kraftigt i vissa länder på senare år. Utvecklingen drivs på av ekonomiskt stöd från västvärlden och volontärturism som skadar mer än det hjälper, varnar flera välgörenhetsorganisationer. ”Vissa barnhem har blivit som en business”, säger Britta Holmberg på organisationen Childhood, som arbetar för barns rättigheter.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in