Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-09 03:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/terapeuten-fick-karin-att-ma-samre/

INSIDAN

Terapeuten fick Karin att må sämre

Karin, som inte vill ha med sitt efternamn i artikeln, drabbades av depression efter sin makes död. Men terapin hon gick i hjälpte inte, tvärtom fick den henne att må riktigt dåligt. Senare fick Karin hjälp av en annan terapeut och i dag är hon återställd.
Foto: MAGNUS HALLGREN

Psykoterapin hjälpte inte alls mot Karins depression. Karin uppfattade terapeuten som oempatisk och inkompetent, och mådde allt sämre. ”Men jag var så trasig att jag litade på henne. Jag tänkte att en terapeut vet väl vad hon sysslar med”, säger Karin.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.