Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 20:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/tuff-start-for-oerfaren-lakare/

Insidan

Tuff start för oerfaren läkare

I Kanal 5:s serie Greys Anatomy får vi följa ett gäng unga ST-läkares väg till kirurger, vilken inte är konfliktfri. Den svenska ST-läkaren Klara beskriver hur hon mobbades av sjuksköterskor när hon kom till en operationsavdelning. (På bilden ses rollkaraktärerna Izzie, George och Meredith i det avsnitt som sänds den 18 april.)
I Kanal 5:s serie Greys Anatomy får vi följa ett gäng unga ST-läkares väg till kirurger, vilken inte är konfliktfri. Den svenska ST-läkaren Klara beskriver hur hon mobbades av sjuksköterskor när hon kom till en operationsavdelning. (På bilden ses rollkaraktärerna Izzie, George och Meredith i det avsnitt som sänds den 18 april.) Foto: American Broadcasting Com
Läkaren Klara blev hårdhänt behandlad av sjuksköterskorna. De struntade i hennes ordinationer, ifrågasatte henne inför patienterna och ville helst ha henne ur vägen. Det här drabbar många läkare, säger hennes handledare.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in