Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-23 00:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/ulrika-tode-har-alltid-arbetat-i-miljoer-dominerade-av-man-alla-maste-vaga-saga-ifran/

INSIDAN

Ulrika Tode har alltid arbetat i miljöer dominerade av män: ”Alla måste våga säga ifrån”

Tills alldeles nyligen var Ulrika ordförande i båtklubben på Lidingö där familjens segelbåt ligger. Det är också en typiskt manlig miljö, vilket Ulrika tycker är ganska märkligt. ”Varför är det inte fler kvinnor som skaffar egna båtar?”
Foto: Lisa Mattisson

Ulrika Tode har arbetat i manliga världar som bilbranschen och försvaret. Genom åren har hon mött en hel del sexism som hon hittat strategier för att hantera.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.