Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 09:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/vad-avgor-om-vi-ingriper-for-att-hjalpa-andra/

INSIDAN

Vad avgör om vi ingriper för att hjälpa andra?

Jenny Burman hindrade en man från att hoppa ned från Västerbron i Stockholm. Nu har hon startat podden ”Slumpens hjältar” och Civilkuragebyrån.
Jenny Burman hindrade en man från att hoppa ned från Västerbron i Stockholm. Nu har hon startat podden ”Slumpens hjältar” och Civilkuragebyrån. Foto: Magnus Hallgren

Enligt forskningen är vi inte så modiga som vi tror, när det gäller att hjälpa andra vid olyckor eller övergrepp. Men vad är det som gör att vissa verkligen tar steget och griper in? Och var går gränsen mellan att vara hjälpsam och dumdristig?

Här får du tips om hur du kan träna dig på att bli bättre på civilkurage.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.