Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 10:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/var-tredje-kvinna-oforberedd-pa-klimakteriet-sa-kan-de-fa-hjalp/

INSIDAN

Var tredje kvinna oförberedd på klimakteriet – så kan de få hjälp

I en enkätundersökning av Socialstyrelsen med 2 000 kvinnor svarade en tredjedel att de var helt oförberedda på att komma i klimakteriet.
I en enkätundersökning av Socialstyrelsen med 2 000 kvinnor svarade en tredjedel att de var helt oförberedda på att komma i klimakteriet. Foto: Charlie Riedel/AP

Klimakteriet är ofta en tid märkt av förändringar – i livet, kroppen och sinnet. Hos många kvinnor skapar det stress och oro.

Men genom att ge stöd och kunskap om vad åldrandet faktiskt innebär kan livskvaliteten öka, enligt en ny studie från Göteborgs universitet.

– Klimakteriet är inte någon sjukdom. Det är en naturlig livsfas, säger medicine doktor och distriktssköterskan Lena Rindner.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.