Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-01 20:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/varfor-mots-inte-klimatkrisen-av-skarpare-klimatpolitik/

INSIDAN

Varför möts inte klimatkrisen av skarpare klimatpolitik?

Vi behöver få i gång förändringsprocesser som ställer om bland annat konsumtionen och transportsektorn, säger Roger Hildingsson, forskare i miljö- och klimatpolitik.
Foto: Magnus Hallgren

Klimatforskningen har under lång tid varit tydlig. Det krävs stora utsläppsminskningar om vi ska begränsa effekterna av klimatförändringarna.

Så varför känns det som att ingenting händer?

– Vi är överens om att vi måste ha nollutsläpp i mitten av det här seklet, men det råder en diskrepans mellan våra åtaganden och vad som måste göras, säger omställningsforskaren Alexandra Nikoleris.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.