Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-06 22:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/vi-aldre-ar-ett-nytt-folkslag/

INSIDAN

”Vi äldre är ett nytt folkslag”

Erfarenhet och kunskap gör att vi får rikare upplevelser, menar Bodil Jönsson. Nu under hösten går hon ”runt och stönar över hur vackert det är” – det gjorde hon inte som barn.
Erfarenhet och kunskap gör att vi får rikare upplevelser, menar Bodil Jönsson. Nu under hösten går hon ”runt och stönar över hur vackert det är” – det gjorde hon inte som barn. Foto: Anders Hansson

Vår syn på vad det innebär att vara äldre tillhör en förgången tid. Det är dags att förnya den, menar tidigare professorn Bodil Jönsson, 72 år.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.