Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 01:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/vi-har-blivit-for-radda-for-smuts/

INSIDAN

”Vi har blivit för rädda för smuts”

”I Storbritannien undviker vi opastöriserade ostar för att det finns en mikroskopisk risk för att någon ska bli sjuk. I stället borde vi se vilka positiva effekter som bakterierna kan ha på vår hälsa”, säger Tim Spector som skrivit ”Matmyten” – och som tog med sig en burk surströmming på flyget hem till London.
Foto: Eva Tedesjö

Våra kroppar innehåller miljarder mikrober och i våra tarmar finns det nära två kilo. Vi måste börja äta på ett sätt som gynnar dem, säger genforskaren Tim Spector.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.