Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-20 22:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/vi-har-blivit-for-radda-for-smuts/

Insidan

”Vi har blivit för rädda för smuts”

”I Storbritannien undviker vi opastöriserade ostar för att det finns en mikroskopisk risk för att någon ska bli sjuk. I stället borde vi se vilka positiva effekter som bakterierna kan ha på vår hälsa”, säger Tim Spector som skrivit ”Matmyten” – och som tog med sig en burk surströmming på flyget hem till London.
”I Storbritannien undviker vi opastöriserade ostar för att det finns en mikroskopisk risk för att någon ska bli sjuk. I stället borde vi se vilka positiva effekter som bakterierna kan ha på vår hälsa”, säger Tim Spector som skrivit ”Matmyten” – och som tog med sig en burk surströmming på flyget hem till London. Foto: Eva Tedesjö

Våra kroppar innehåller miljarder mikrober och i våra tarmar finns det nära två kilo. Vi måste börja äta på ett sätt som gynnar dem, säger genforskaren Tim Spector.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in