Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-26 00:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/insidan/yngre-vill-gora-mer-innan-de-bildar-familj-och-oroar-sig-mer-over-sin-fertilitet/

INSIDAN

Yngre vill göra mer innan de bildar familj – och oroar sig mer över sin fertilitet

Ju yngre deltagarna i studien var, desto fler faktorer rankades som viktiga att ha på plats innan man bildade familj.
Foto: Gorm Kallestad/TT

Vad behöver du ha på plats innan du bildar familj? I en studie vid Malmö universitet har unga och gamla intervjuats om sin syn på familjebildning och fertilitet.

Det finns vissa värden och normer som verkar ha bestått genom åren – men skillnaderna mellan generationerna är tydliga på vissa punkter.

– Man vill gärna vara en närvarande och engagerad förälder, och det känns som att det är högre krav på det i dag än tidigare, säger barnmorskan Maja Bodin, som står bakom studien.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.