Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

150 år med klubbkids på Spritmuseum

Det har varit livat på Stockholms gator långt innan dagens "klubbkids" skakade loss på dansgolven för första gången. Nu vill Spritmuseum i Stockholm visa hur utelivet kunde te sig förr.

Den 11 oktober öppnar de dörrarna till utställningen "Klubbkids under 150 år".

"Klubblivet är ett spännande ämne som vi inte utforskat tidigare och vi kommer utöver utställningen även att anordna provningar med drycker som spelat roll under de senaste 150 åren", säger museichefen Ingrid Leffler i ett pressmeddelande.

Utställningen ska lotsa besökarna "genom nattlivet och klubbkulturen med musik, droger, sex, kriminalitet, drinkar." Berns salonger, som slog upp portarna första gången för 150 år sedan, är utställningens samarbetspartner.

Som exempel på klubbkids genom åren nämner museet bland andra Kattgreven, Jonny Bode, Monica Zetterlund, Alexandra Charles och Sanna La Fleur.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.