Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-22 14:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/46-tidigare-kollegor-tackar-eirik-stubo-for-tiden-pa-dramaten/

Kultur

46 tidigare kollegor tackar Eirik Stubø för tiden på Dramaten

Dramaten Foto: Magnus Hallgren

Ett öppet brev i Expressen undertecknat av Lena Endre, Krister Henriksson, Maria Bonnevie och ett 40-tal andra teaterarbetare tackar Dramatens tidigare vd Eirik Stubø. De berömmer både hans kreativa arbete och hans rekrytering av kvinnliga chefer. 

Rätta artikel

46 skådespelare, regissörer och teaterarbetare har skrivit ett öppet tackbrev på Expressen debatt till Dramatens tidigare vd Eirik Stubø. Maria Bonnevie, Lena Endre, Reine Brynolfsson, Stina Ekblad, Krister Henriksson, Tova Magnusson, Alexander Mörk-Eidem, Shanti Roney, Sven-Bertil Taube och Johan Ulveson är några av de som har undertecknat brevet. 

Bland undertecknarna finns både skådespelare som ingår i Dramatens fasta ensemble och frilansare som har haft uppdrag för Dramaten. 

Brevet är skrivet som en dikt och tackar Eirik Stubø bland annat för hans konstnärliga insatser, för Bergmanfestivalen, för att samtliga föreställningar på Stora scen just nu är regisserade av kvinnor, för att han rekryterat sex kvinnor till ledande chefsposter och för att Suzanne Osten under hans tid har regisserat på Dramaten för första gången.

De 46 kollegorna ger en bild av en chef som lät medarbetarna utvecklas som konstnärer och som uppmuntrade kreativt arbete och kreativa processer.

DN har tidigare uppmärksammat att samtliga skådespelare på Dramaten förra veckan fick en inbjudan att underteckna tackbrevet på mejl. Brevet cirkulerade sedan på den ensembledag som hölls på Dramaten i fredags.

Läs mer: Interna rapporter varnade om Dramatens arbetsmiljö

Läs: Dramaten ska ses som en teater – inte som ett zoo