Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

80 hotellnätter köpta med tavlor

Fem frågor till Victor Triantafillidis, vd för Clarion Hotel Stockholm, som för en dryg vecka sedan lanserade möjligheten att betala för en hotellnatt med ett konstverk – en idé som kopierats på klassiska Chelsea Hotel i New York.

Hur har det gått?

– Det har gått bra. Under premiären förra fredagen fick vi in 22 konstverk. Sammanlagt har vi fått förfrågningar om 70-80 konstverk. De som inte lämnade in under fredagen har möjlighet att boka i förväg

Kan konstnärer boka ett obegränsat antal rum?

– Nej, det finns en viss kvot per dag. Erbjudandet gäller ett dubbelrum för två personer, och man kan boka max två nätter per år.

Vad gör ni med tavlorna?

– De ska sparas. Sedan finns det ingen riktigt färdig plan. Konstnärerna får skriva in vilka de är. Förhoppningsvis har vi en konstskatt om några år. Tanken har funnits att pryda hotellet med dem, och därför har vi sagt att teckningarna och tavlorna alltid ska vara A4-format.

Tycker ni att ni fått in god konst?

– Det är gott och blandat, som konst är. Det ligger i betraktarens ögon vad som är bra och dåligt.

Hur länge kommer ni att fortsätta?

– Vi ser fram emot att kunna fortsätta så länge som möjligt. Vi gör det här som en hyllning till konsten. Konst, musik och design är hotellets profil.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.