Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 13:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/80-talspop-som-gor-lyssnarna-till-vinnare/

Skivrecensioner

80-talspop som gör lyssnarna till vinnare

Rolling Blackouts Coastal Fever från Melbourne.
Rolling Blackouts Coastal Fever från Melbourne. Foto: Nick Mckk

Rolling Blackouts Coastal Fever snickrar hantverksskickligt ihop treminuterslåtar med 80-talskänsla. Och de gör det övertygande.

När få vill vara vanliga blir det som brukade vara vanligt plötsligt väldigt ovanligt. Rolling Blackouts Coastal Fevers tro på ringande gitarrer och treminuters-låtar framstår nästan exotisk i en 2020-kontext. Likt landskollegan Courtney Barnett botaniserar Melbourne-kvintetten i en oändlig rockhistoria för att till slut hitta ett eget numera ganska överväxt hörn av trädgården där bandet ostört får påta i rötterna från 80-talets jangle pop. Många har kanske varit där, men det är länge sen nu. Och för RBCF är det nytt.

När man så ogenerat blickar bakåt blir hantverket extra viktigt, och det är där RBCF övertygar. Gruppens tre jämnstarka låtskrivare verkar se ”Sideways to Italy” som ett slags intern tävling där varje ny låt ska överträffa den närmast föregående från bandkollegan. Vinnarna är vi som lyssnar.

Bästa spår: ”The only one”

Läs fler recensioner av Mattias Dahlström till exempel om Nick Lowe som inte klickar med sitt kompband

Ämnen i artikeln

Dagens skiva
Musik

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt