Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 04:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/adam-sandlers-konto-hackat-i-ny-twitterkapning/

Kultur

Adam Sandlers konto hackat i ny Twitterkapning

Bild 1 av 2 Adam Sandlers konto på Twitter hackades.
Foto: Pacific Press/TT
Bild 2 av 2 Adam Sandler
Foto: Matt Baron/Shutterstock

Twitterhacken fortsätter. På nyårsafton kapades sångerskan Mariah Careys konto och nu har även skådespelaren Adam Sandler blivit utsatt. Från kontot spreds stötande och rasistiska inlägg, rapporterar The Hollywood Reporter. 

Adam Sandlers Twitterkonto (med 2,4 miljoner följare) hackades på torsdagen och någon spred vidare inlägg från flera andra konton. Bland annat från ett av de konton som omnämnts några dagar tidigare då Mariah Careys konto kapades. Inläggen som spreds riktades bland annat mot Barack Obama, Donald Trump och hiphopartisten ASAP Ferg, som ingår i samma musikkollektiv som ASAP Rocky, rapporterar Variety.

När Mariah Careys konto togs över på nyårsafton skrev någon på kort tid drygt 50 stötande, olämpliga och rasistiska inlägg på sångerskans konto med 21,4 miljoner följare, rapporterade flera amerikanska medier. Bland annat publicerades sexuella utspel om artisten Eminem. Samtliga inlägg raderades senare. ”Jag tar en jäkla tupplur och då händer det här?”, skrev Carey själv i ett nytt inlägg på Twitter efter att ha återtagit kontrollen över kontot. 

Variety rapporterar att ett nätverk av hackare som tidigare anklagats för att ha tagit över Twitter-vd:n Jack Dorseys konto kan kopplas till kapningen av både Mariah Careys och Adam Sandlers konton. När Jack Dorseys konto hackades användes en teknik som på senare år blivit vanligare. Den kallas för ”sim-swapping” och innebär att hackarna tar kontroll över ett telefonnummer och kan runda tvåfaktorsautentiseringen, den säkerhetsåtgärd som många använder för att stärka skyddet till sina internetkonton.

Läs mer

Mariah Carey hackad på Twitter