Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Adele kräver ny utredning om brandkatastrof

Adele uppmanar den brittiska premiärministern Theresa May att förbättra utredningen kring katastrofen i Grenfell Tower i London. Branden som bröt ut den 14 juni i år krävde 71 liv och gjorde över två hundra människor hemlösa.

Den utredning av branden som May initierade och nu leds av den pensionerade domaren Sir Martin Moore-Bick har mött hård kritik. Boende i området har bland annat krävt att också representanter från Grenfell Tower ska ingå i utredningsgruppen. Nu inskärper också Adele att lokalbor måste få medverka i arbetet för att förtroendet ska kunna återupprättas, rapporterar Musicnews.com:

”Snälla skriv på detta precis som jag har gjort! Vi behöver er hjälp med att underteckna och sprida denna begäran och uppmuntra andra att göra detsamma. Det har gått nästan sex månader nu sedan branden och vi måste tala om det som fortfarande inte görs", skriver Adele i ett inlägg på Twitter.

Läs mer om branden i Grenfell Tower i London

Den brittiska sångerskan tog sig själv till Grenfell Towers när branden fortfarande pågick och försåg brandmän med te. Hon har sedan dess dykt upp vid ruinen i sällskap av sin make Simon Konecki för att stötta de drabbade i området. Bland andra celebriteter som engagerat sig i brandkatastrofen märks popsångerskan Lily Allen, skådespelaren Judi Dench och rapparen Stormzy. Den brittiske tv-entreprenören Simon Cowell initierade vidare en skivinspelning till stöd för offren som bland andra Robbie Williams, The Who och Rita Ora medverkade på och som toppade Englandslistan i juni.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.