Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Affleck ber om ursäkt efter tafs-anklagelse

Ben Affleck ber om ursäkt på Twitter för att ha betett sig opassande mot skådespelaren Hilarie Burton.
Ben Affleck ber om ursäkt på Twitter för att ha betett sig opassande mot skådespelaren Hilarie Burton. Foto: AP

Ben Affleck ber om ursäkt på Twitter för att ha betett sig opassande mot skådespelaren Hilarie Burton, känd från "One tree hill", efter att han anklagats för att ha tafsat på henne under ett avsnitt av MTV-programmet "Total request live" 2003, skriver Variety.

Händelsen togs upp efter att Affleck släppte ett uttalande kring anklagelserna mot filmproducenten Harvey Weinstein gällande sexuella trakasserier. Affleck skrev bland annat i uttalandet att "det är fullkomligt oacceptabelt".

Läs mer: Greta Thurfjell: Största möjliga manstystnad råder kring Harvey Weinstein

En person skrev då på Twitter att "Ben Affleck borde ha varit tyst" och en annan att han "greppade Hilarie Burtons bröst på TRL en gång", men att alla glömt bort det. Enligt tidningen svarade Hilarie Burton på Twitter, där hon skrev att hon inte hade glömt. Sedan lade hon ut en reklamfilm för programmet och skrev bland annat "Jag behövde skratta då för att inte börja gråta".

"Jag betedde mig opassande mot Ms. Burton och jag ber uppriktigt om ursäkt", skriver Ben Affleck i ett inlägg på Twitter.

Läs mer: Lindsay Lohan tar Harvey Weinstein i försvar

Läs mer: Teaterförbundets ordförande: Problemen var nog större förut


Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.