Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén sjukskriven

Foto: Maja Suslin/TT

Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén har sjukskrivits, enligt Aftonbladet. Under tiden går Lena Mellin in som ansvarig utgivare för tidningen. 

Under den senaste tiden har Aftonbladet satts under hårt tryck efter #metoo-kampanjen. Nu har tidningens publisher Sofia Olsson Olsén sjukskrivits.

Enligt Aftonbladet har Schibsted Medias chef Raoul Grünthal haft samtal med Olsson Olsén under helgen, och fått besked om att hon behöver vara sjukskriven under en tid. Tidningen skriver att pressen på Sofia Olsson Olsén varit stor, både som utgivare och arbetsgivare. 

– Jag har fullt förtroende för Sofia Olsson Olsén och hoppas självklart att hennes frånvaro blir så kort som möjlig. Hon är viktig för Aftonbladet och utvecklingen av journalistiken och affären, säger Raoul Grünthal, chef för Schibsted Media till Aftonbladet. 

Lena Mellin går in som ansvarig utgivare under Sofia Olsson Olséns sjukskrivning.

– Det är ganska naturligt eftersom jag är ställföreträdande utgivare. Jag hanterar sådana här frågor varje dag, säger Lena Mellin till DN. 

Vad tänker du om att gå in som ansvarig utgivare med den pressen Aftonbladet är under just nu? 

– Utgivarbeslut är alltid besvärliga, oavsett hur världen ser ut, säger Lena Mellin.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.