Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Agnes Lidbeck och Isabelle Ståhl kan vinna Borås tidnings debutantpris

Other: Goran Segeholm, Göran Segeholm

De nominerade till Borås tidnings debutantpris 2018 är Agnes Lidbeck för ”Finna sig”, Isabelle Ståhl för ”Just nu är jag här”, Viktoria Jäderling för ”Åh Lunargatan”, Linus de Faire för ”Boken om Yousef” och David Väyrynen för ”Marken”. 

Agnes Lidbeck är återkommande skribent i DN och debuterade med ”Finna sig”, som DN:s kritiker Aase Berg blev både ”lycklig och förväntansfull” av.

– Jag har aldrig varit nominerad till ett pris i hela mitt liv, det känns som något helt nytt och ovanligt, säger Agnes Lidbeck till DN.

– De andra nominerade är jättefina, vem som än får det är det någon som förtjänar det. När man väl har fått skriva en bok och ge ut den är allt som kommer därefter som att hitta en tjugolapp på gatan – det är jättekul om det händer, men det är inget man kan räkna med, och därför kan man inte bli ledsen om det inte händer.

Isabelle Ståhls uppmärksammade roman ”Just nu är jag här” nominerades till Augustpriset, som dock vanns av Johannes Anyuru för hans ”De kommer att drunkna i sina mödrars tårar”. 

Priset är på 100 000 kronor och delas ut under en ceremoni på Borås Stadsteater.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.