Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Åklagaren yrkar på två års fängelse för Timell

Rättegången mot TV4-profilen Martin Timell – som har åtalats för våldtäkt – avslutades på fredagen och åklagaren yrkar på två års fängelse. 

– Jag hoppas och tror även att vi får en friande dom, säger Timells advokat Hanna Lindblom.

På fredagen avslutades förhandlingarna i rättegången mot TV4-profilen Martin Timell som har åtalats för en misstänkt våldtäkt som ska ha begåtts 2008. Åklagaren yrkar på två års fängelse.  

I samband med att rättegången inleddes uppgav åklagaren Anna Bengtsson att ”bevisläget är gott”, trots att det har gått förhållandevis lång tid sedan händelsen inträffade. 

– Vi har målsägande och flera vittnesmål och jag bedömer utifrån de förhör som har hållits att det som målsägande säger stämmer, sade hon till TT vid tillfället.

Martin Timell nekar till brott och hans advokat Hanna Lindblom säger att Timell är hoppfull om att det blir en friande dom. 

– Det är ingen annan som har sett något när den påstådda händelsen ägde rum, säger hon om händelsen som ska ha inträffat på Martin Timells landställe. 

Hur har förhandlingarna gått?

– De har visat vad olyckligt det är när någon gör en polisanmälan tio år efter det har hänt. Tingsrätten kan inte bara häfta ihop en dom, utan det ska vara ställt utom rimligt tvivel, säger Hanna Lindblom. 

Advokat Hanna Lindblom säger att vittnesuppgifter inte blir lika tillförlitliga när mycket tid har förflutit – och att vittnen också kan påverkas av information som har funnits tillgänglig för allmänheten. 

– Allt skriftligt material som har legat ute i olika kvällstidningar och på diverse sajter kan ju påverka, säger hon.

Vad består bevisningen som åklagarna har kommit med av?

– Det är bara muntlig bevisning, säger Hanna Lindblom. 

Dom meddelas den 8 juni.

DN söker åklagaren Anna Bengtsson för en kommentar.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.