Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 19:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/alba-och-asta-august-det-basta-botemedlet-mot-avundsjukan-ar-att-gora-nagot-tillsammans/

Asta och Alba August.
Asta och Alba August. Foto: Nicklas Thegerström
KULTUR

Alba och Asta August: ”Det bästa botemedlet mot avundsjukan är att göra något tillsammans”

Deras föräldrar Pernilla och Bille August träffades på en filminspelning. Nu gör systrarna Alba och Asta August karriär som skådespelare. Deras relation har präglats av både kärlek och konkurrens. ”Mitt känslosystem sa till mig att det inte fanns plats för oss båda”, säger Asta.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 8 Asta är ett och ett halvt år äldre än Alba.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 2 av 8 Alba och Asta är uppvuxna i Stockholm men har båda gått scenskola i Danmark.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 3 av 8 Asta och Alba har upplevt konkurrens och avundsjuka men har pratat ut om allt.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 4 av 8 ”Jag frågade om Asta ville regissera mig i ett projekt jag hade på scenskolan förra året. Det var helt fantastiskt. Det måste vi göra igen Astisen”, säger Alba – här på sin systers rygg.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 5 av 8 Både Asta och Alba blev tidigare i år nominerade till varsin Robert – den danska motsvarigheten till en Guldbagge.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 6 av 8 ”Både jag och Alba har till exempel tvingats ta bort våra mustascher när vi skulle spela in tv-serier”, säger Asta, till höger.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 7 av 8 Alba och Asta är döttrar till Pernilla och Bille August.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 8 av 8 Alba och Asta - jämsides i livet och karriären.
Foto: Nicklas Thegerström