Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 01:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/alexandra-sundqvist-laser-tre-bocker-om-kvinnohistoria/

BÖCKER

Alexandra Sundqvist läser tre böcker om kvinnohistoria

”Kvinnor i kamp” är inget mindre än 150 år av motstånd och aktivism i serieform, och torde vara en dröm för varje historielärare ute i landet, skriver Alexandra Sundqvist. (Bilden är beskuren.)
Illustration: Natur & Kultur

Det kommer många kvinnohistoriska böcker för barn. Bland de mer udda är ”Dömda kvinnor – förbryterskor i Sveriges historia”, medan ”Lev som du vill – tio svenska kvinnor visar vägen” ger goda råd och förra årets ”Kvinnor i kamp – 150 års kamp för frihet, jämlikhet, systerskap” är som en norsk Liv Strömquist.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.