Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-24 12:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/alla-som-krossar-normer-ar-pussy-riot/

Kultur

”Alla som krossar normer är Pussy Riot”

Maria Aljochina dömdes till två års fängelse för att ha spelat in en punkkonsert i Kristi frälsare kyrka tillsammans med två andra medlemmar ur konstnärskollektivet Pussy Riot. Hon arbetar i dag med nätsajten ”Mediazona” som rapporterar om politiska rättegångar och fängelseförhållanden.
Maria Aljochina dömdes till två års fängelse för att ha spelat in en punkkonsert i Kristi frälsare kyrka tillsammans med två andra medlemmar ur konstnärskollektivet Pussy Riot. Hon arbetar i dag med nätsajten ”Mediazona” som rapporterar om politiska rättegångar och fängelseförhållanden. Foto: Oksana Yushko

Moskva. Det fria ordet lever under hot i Ryssland, men den politiska konsten mår bättre än någonsin. DN har träffat Marija Aljochina, en av medlemmarna i Pussy Riot som blev världskänd när hon dömdes till fängelse för en punkkonsert i en kyrka.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in