Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-07 15:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/alla-som-krossar-normer-ar-pussy-riot/

KULTUR

”Alla som krossar normer är Pussy Riot”

Maria Aljochina dömdes till två års fängelse för att ha spelat in en punkkonsert i Kristi frälsare kyrka tillsammans med två andra medlemmar ur konstnärskollektivet Pussy Riot. Hon arbetar i dag med nätsajten ”Mediazona” som rapporterar om politiska rättegångar och fängelseförhållanden.
Foto: Oksana Yushko

Moskva. Det fria ordet lever under hot i Ryssland, men den politiska konsten mår bättre än någonsin. DN har träffat Marija Aljochina, en av medlemmarna i Pussy Riot som blev världskänd när hon dömdes till fängelse för en punkkonsert i en kyrka.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.