Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-31 04:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/amanda-lind-efter-avgangskravet-inte-hallbart-att-olika-typer-av-folksamlingar-behandlas-sa-olika/

KULTUR

Amanda Lind efter avgångskravet: ”Inte hållbart att olika typer av folksamlingar behandlas så olika”

Kulturminister Amanda Lind.
Foto: Alexander Mahmoud

Kulturminister Amanda Lind (MP) tillbakavisar kravet på att hon ska avgå. Hon utlovar i stället nya besked för kultur- och idrottsevenemang inom de närmsta veckorna – och beskriver själv de nuvarande reglerna som ohållbara.

– Att det kan sitta 100 personer på en restaurang och när det kommer in en artist eller en musiker så behöver hälften gå. Det är klart att det blir väldigt märkligt, säger Amanda Lind i en DN-intervju.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.