Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-02 01:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/ann-heberlein-feminismen-rads-inte-manniskans-svaghet-sjalva-motsatsen-till-fascismens-dyrkan-av-den-starke/

KULTUR

Ann Heberlein: Feminismen räds inte människans svaghet – själva motsatsen till fascismens dyrkan av den starke

När man inte vet om man ska skratta eller gråta, glädjas eller sörja, är det bäst, tänker jag, att välja skrattet. Resultatet av helgens val till Europaparlamentet ger onekligen upphov till kluvna känslor: Starka högervindar blåser över Europa. I land efter land vinner islamofoba, invandringskritiska och EU-skeptiska partier mark. Och samtidigt: Ett parti som gått till val på feminism och antirasism, med en romsk kvinna på 56 år som toppnamn, tar sig in i europaparlamentet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.