Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 15:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/anna-netrebko-ger-konsert-i-sverige/

Kultur

Anna Netrebko ger konsert i Sverige

Anna Netrebko
Anna Netrebko Foto: TASS

Den ryskfödda sopranen Anna Netrebko, som i år tilldelades Polarpriset, kommer att uppträda på Konserthuset i Stockholm. Med sig har hon pianisten Pavel Nebolsin, som sedan 2013 uppträtt regelbundet med solisterna från Bolsjojteatern.

TT Text

De två ryska artisterna kommer att framföra verk av ryska, franska och tyska kompositörer. Uppträdandet äger rum den 8 juni, dagen före prisutdelningen av Polarpriset.

Netrebko upptäcktes av dirigenten och operachefen Valerij Gergijev och debuterade 1994 som Susanna i Mozarts ”Figaros bröllop” på Mariinskijteatern i Sankt Petersburg, 22 år gammal. Hon har hyllats som en av operavärldens främsta divor.

Men valet av henne som pristagare har också medfört kritik, på grund av hennes politiska ställningstaganden. Hon har bland annat poserat på bild med separatistledaren Oleg Tsarjov.

Biljetterna till konserten släpps den 14 februari.

Läs också:

De är Polarprisvinnare 2020

Valet av Nobelpristagare får hård kritik 

Putins primadonna är ett ospännande val