Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Annica Edstam får årets Annalisa Ericson-stipendium

Annica Edstam.
Annica Edstam. Other: Håkan Larsson

Musikalartisten Annica Edstam är årets Annalisa Ericsonstipendiat.

Vad betyder det här priset för dig?

–  Jag är så otroligt glad och stolt! Detta betyder jättemycket när man passerat ”ung och lovande”, att bli uppmärksammad senare i karriären. Jag har haft ett fantastiskt år med två drömroller och det här är grädden på moset.

Du har fått priset för dina tolkningar av Eliza i ”My fair lady” och Fosca i Sondheims ”Passionen”. Vilken är din favoritroll?

– Det är två väldigt olika roller, men Fosca är speciell för mig. Hon lämnar ingen oberörd. Jag hade till en början svårt att försvara hennes agerade. Det var först under genomläsningen med ensemblen, i mötet med min motspelare som jag förstod och allt föll på plats. Det är ju inget insmickrande kvinnoporträtt, hon lever på kanten mellan liv och död. Hon har levt isolerad länge och saknar social kompetens men hennes vilja att få ge sin kärlek och bli bekräftad blir oemotståndlig.

Vad har du för relation till Annalisa Ericson, som instiftade priset?

– Jag har älskat henne sedan jag var liten, jag har haft siktet på det här yrket sedan dess och hon var representanten för komplett artisteri. Hon har verkligen varit en förebild för mig, alltid nyfiken, och en riktig arbetshäst.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.