Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-31 10:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/arets-upplaga-av-malmofestivalen-stalls-in-och-bantas-ner-2021/

Kultur

Årets upplaga av Malmöfestivalen ställs in – och bantas ner 2021

Foto: Patrick Persson, Patrick Persson

Årets upplaga av Malmöfestivalen ställs in. Nästa års festival kommer dessutom att bli kortare än vanligt på grund av evenemanget World pride. Planen var först att även nästa års festival skulle ha ställts in, skriver Sydsvenskan.

Stadsfestivalen i Malmö brukar gå av stapeln i augusti och pågå under en dryg veckas tid. Nu tvingas man ställa in årets upplaga med anledning av det osäkra läget runt coronavirusets spridning. 

– Det är såklart ett tungt beslut att ställa in, men ett nödvändigt sådant. Det är av yttersta vikt att vi alla gör vad vi kan för att tillsammans minska smittspridningen och ta oss igenom detta. Det är dock glädjande att få berätta att Malmöfestivalen kommer tillbaka 2021, säger Andreas Schönström (S), kommunalråd för teknik och service, i ett pressmeddelande.

Däremot kommer nästa års festival bli kortare än vanligt på grund av det internationella evenemanget World pride, som arrangeras i Malmö den 12-22 augusti nästa år. Enligt Sydsvenskan skulle Malmöfestivalen egentligen ha ställts in 2021. Nu kommer man i stället att arrangera festivalen i ett nedkortat format den 7-11 augusti. 

Läs mer:

Way out west skjuts upp till 2021

Liseberg och Gröna Lund ställer in fler sommarkonserter

Sara Martinsson: Musikbranschen måste bryta sitt osunda konsertberoende