Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-12 23:33 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/arnold-schwarzenegger-bjuder-in-greta-thunberg-till-klimatmote/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Arnold Schwarzenegger bjuder in Greta Thunberg till klimatmöte

Arnold Schwarzenegger.
Arnold Schwarzenegger. Foto: Richard Shotwell/AFP/TT

Den klimatstrejkande 15-åringen Greta Thunberg har, via Twitter, blivit inbjuden till att medverka på Arnold Schwarzeneggers årliga klimatmöte i Wien.

Häromdagen gjorde brittiska BBC ett inslag om Greta Thunberg, 15-åringen som fått stor uppmärksamhet de senaste veckorna på grund av sin skolstrejk för klimatet.

Nu har klippet upptäckts och delats av ingen mindre än skådespelaren och politikern Arnold Schwarzenegger.

Björn Wiman: En tjej på femton år sade valets viktigaste sanning 

På Twitter skriver han: ”Jag älskar att se någon som inte bara klagar utan går ut och gör något åt saken. Du inspirerar mig.”

Han passar också på att bjuda in Greta Thunberg till Wien och Austrian World Summit, ett klimatmöte som arrangeras årligen av den FN-stödda klimatorganisationen R20, som Arnold Schwarzenegger själv grundat.

Greta Thunberg har på Twitter svarat skådespelaren: ”Räkna med mig. Hasta la vista baby!”

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.