Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 09:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/arrangoren-planerar-att-genomfora-hakan-hellstrom-konserterna/

KULTUR

Arrangören: ”Planerar att genomföra Håkan Hellström-konserterna”

Håkan Hellström på Ullevi 2017.
Håkan Hellström på Ullevi 2017. Foto: Per Wahlberg/TT

FKP Scorpio, som arrangerar fyra konserter med Håkan Hellström på Ullevi i sommar, i juni och augusti, meddelar i ett mejl till DN att man fortfarande planerar att genomföra konserterna.

– I dagsläget planerar vi att genomföra konserterna. Vissa konserter under våren kommer påverkas och då försöker vi i första hand skjuta på dessa, skriver arrangörens pressansvariga Kajsa Apelqvist i mejl till DN.

FKP Scorpio har efter regeringens beslut kring begränsningar på 500 personer för allmänna sammankomster även gått ut med ett meddelande till dem som köpt biljetter till kommande spelningar de arrangerar. Där framkommer att beslutet kan komma att ändras:

”Gällande de konserter som ligger några månader fram i tiden kommer vi avvakta med att ta några beslut i dagsläget. Vi kommer kontinuerligt informera våra biljettköpare när mer information finns tillgänglig”‚ skriver FKP Scorpio.

Enligt bolaget har man generellt ambitionen är att genomföra alla kommande konserter med färre än 500 personer närvarande, samtidigt som man uppger att samtliga biljetter till inställda konserter kommer att återlösas.

”Vi kommer i första hand försöka flytta de konserter som påverkas av mötesbegränsningen. Biljetterna till ursprungsdatum gäller då för nya datumet och du behöver inte vidta några åtgärder. Om du inte har möjlighet att gå på det nya datumet ska du kontakta biljettåterförsäljaren för en återbetalning”, står det i meddelandet.

FKP Scorpio uppmanar även samtliga som upplever luftvägssymtom att stanna hemma och inte komma till kommande evenemang.

Läs mer:

Så påverkas kulturen av regeringens nya beslut

Kulturrådet: ”Förändrar förutsättningarna för kulturlivet fundamentalt”

Ämnen i artikeln

Göteborg

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt