Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Artister visar sitt stöd för Belgien

Adele hedrade Brysseldådens offer i London.
Adele hedrade Brysseldådens offer i London. Foto: Matt Sayles / Ap

Artister hedrar offren efter attackerna i Bryssel på olika sätt; Adele med en sång, Miley Cyrus genom sin välgörenhetsorganisation.

Den brittiska stjärnan Adele hedrade Brysseldådens offer genom en rörande version av Bob Dylans ”Make you feel my love” under en konsert i London, rapporterar Rolling Stone.
Publiken lyste samtidigt upp arenan med sina mobiltelefoner.

– Jag tror aldrig att jag har varit så rörd någon gång i hela mitt liv under en konsert, det var så vackert, sade Adele efteråt.

– Tack så mycket för att ni gjorde det. . . Jag tror att de hörde oss.

Adele spelade in sin cover på låten på debutalbumet 2008.

Samtidigt tvingade attackerna det amerikanska metal-bandet Baroness att ställa in en konsert i Bryssel. På Instagram uttrycker bandet sina sympatier till offren för attacken. "Vi ber er att inte svara på attackerna på något intolerant eller hatfullt sätt".

Miley Cyrus har lovat att hjälpa offren för terrorattackerna genom organisationen Happy Hippie Foundation, som hon själv grundade 2014, enligt NME. Organisationen stöder svaga unga människor. Cyrus skriver på Instagram att hjärtat brister över det inträffade: "När kommer detta att sluta och kärlek ta vid? Det här är inte planeten som jag vill bo på. Inget i världen är viktigare än att ge varandra kärlek".

Även artisterna Boy George och LL Cool J samt skådespelaren Courtney Cox har visat sin sympati, enligt NME.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.