Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Artisterna som spelas mest inför Way out west

Sia är mest populär att lyssna på inför Way out west.
Sia är mest populär att lyssna på inför Way out west. Foto: -

På torsdagen inleds Way out west i Göteborg. Och enligt Spotifys siffror är det de svenska akterna som är mest populära att lyssna på inför festivalen.

Den tionde upplagan av festivalen Way out west inleds på torsdagen i Slottsskogen i Göteborg. På festivalen spelar artister som Zara Larsson, Sia, Seinabo Sey, P.J Harvey och The Libertines.

När nu Spotify tagit fram siffror på vilka av festivalens artister svenskarna helst har velat lyssna på visar det sig att de svenska akterna dominerar bland lyssningarna.

På första plats hittas ett av festivalens dragplåster, australiensiska Sia. Hon följs av Sveriges egen superstjärna Zara Larsson.

Tredje mest populär är Daniel Adams-Ray som släppte ep:n ”För er” i juni i år. På fjärde plats kommer den kaliforniske rapparen G-Eazy som släppte skivan ”When it's dark out” 2015. Brittiske singer-songwritern James Bay hamnar på femte plats.

Seinabo Sey, Cherrie, José Gonzalez och The Tallest man on earth är också de med på tio-i-topp-listan.

Även Way out wests officiella spellista har spelats flitigt i anslutning till festivalen. 2,3 miljoner minuter musik från spellistan har spelats under veckan.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.