Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-07 17:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/asa-beckman-spannande-nar-lars-wallin-avslojar-tankarna-bakom-lyxklanningarna/

Kultur

Åsa Beckman: Spännande när Lars Wallin avslöjar tankarna bakom lyxklänningarna

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges radio

När stjärndesignern Lars Wallin berättar hur han skapat sina kreationer till artister och prinsessor lyssnar man nyfiket, skriver DN:s Åsa Beckman som däremot tycker att han kunde ha strukit sitt pepp-prat. 

”Jag uttrycker mig genom min design, låter klänningarna föra min talan” säger Lars Wallin i sitt Sommarprat som förklaring till varför han ogärna ställer upp på personliga intervjuer. Nu har han bestämt sig för att berätta sin historia och utformar sitt program som en ”exklusiv” intervju med sig själv.

Lars Wallin samtalar alltså med Lars Wallin. 

Allt började i Västerås där han som barn blev besatt av Ingrid Schrewelius rapporter i ”Lilla journalen” från modevisningarna i Paris till svenska tv-soffor. Han började rita av kläder i musikaler och cirkusshower. I dag har Wallin skapat klänningar till en lång rad prinsessor, skådespelerskor och artister.

Intervjuformen är faktiskt inte alls tokig. Så fort han berättar hur han tänker runt sina festkreationer och bröllopsklänningar lyssnar man nyfiket. Om hantverket, visionerna och finurliga problemlösningar. Hur en klänning gjord av 26 meter sidenduchesse fraktades till Jordanien eller hur ett par högklackade skor förseddes med små skidor för att de inte skulle förstöra en dyr fotbollsplan.    

De partierna är intressanta för att de ger en inblick i hans kreativa process. Och de är betydligt mer spännande än när Wallin vill peppa oss att förstå att vi är ”unika och fina” eller strösslar med väl många celebriteter.

Så denne couturemästares sommarprat kränger lite hit och dit. Först i slutet berättar han om mobbningen i skolan som lett till en tarmsjukdom som varit nära att ta hans liv. Jag hade gärna sett att Lars Wallin frågade sig själv mer om det. Man anar att den erfarenheten förstärkt suget efter skönhet.

Läs mer:

Här är årets Sommarpratare 2020 

Läs recensionerna av årets Sommar i P1

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt