Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 03:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/asap-rockys-livvakt-motanmaler-misshandel/

Kultur

ASAP Rockys livvakt motanmäler misshandel

01:22. Hiphopstjärnan ASAP Rocky är misstänkt för misshandel – detta har hänt sedan slutet av juni.

Rapartisten ASAP Rockys livvakt har gjort en motanmälan om misshandel efter den misstänkta misshandeln som artisten sitter häktad för, det skriver Svenska Dagbladet

En utredning om en motanmälan gällande ofredande och misshandel har inletts gentemot den man som nu blivit anmäld, enligt Åklagarmyndigheten. 

– Det är väldigt påfrestande för honom. Han mår väldigt dåligt med all uppmärksamhet, säger målsägandebiträde Magnus Strömberg. 

Livvakten, som befann sig i ASAP Rockys sällskap under den misstänkta misshandeln som ägde rum i Stockholm, har gjort en motanmälan gällande misshandel mot en målsägande.

– Det finns moment som gör att det här ärendet är intressant, nämligen att det finns en provokation. Ett efterföljande av artisten och hans sällskap från offret, har åklagaren Fredrik Karlsson tidigare sagt till DN. 

Livvakten misstänktes inledningsvis själv för misshandel, men misstankarna avskrevs en dag senare. 

– Anmälan gjordes i samband med ett polisförhör när min klient var misstänkt, vilket han inte längre är, säger livvaktens advokat Frida Wallin.  

Vad som angetts i anmälan vill Frida Wallin inte gå in på, men bekräftar att det rör sig om en anmälan om misshandel. 

– Det finns en filmsekvens, där man kan se att våld utövats, och det får man beteckna som god bevisning, säger hon, men vill inte kommentera huruvida anmälan kommer påverka den pågående utredningen mot artisten.

 – Det kan jag egentligen inte uttala mig om över huvud taget, säger hon. 

Senast den 19 juli måste åklagaren besluta om åtal ska väckas i ärendet.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Målsägandebiträde Magnus Strömberg poängterar att hans klient ännu inte delgivits någon misstanke för brott.

– Det är inte heller hans uppfattning att han har gjort sig skyldig till något som skulle vara brottsligt i sammanhanget, säger han. 

I övrigt är Magnus Strömberg förtegen om mannens identitet, med anledning av den uppmärksamhet som har riktats mot händelsen. 

– Han vill gärna berätta sin version av händelseförloppet och det kommer han att göra under en rättegång, då kommer han berätta fullt ut, säger Magnus Strömberg och fortsätter;

– Detta är väldigt påfrestande för honom, både med tanke på skadorna och på uppmärksamheten han fått.  Ju mindre omgivningen vet om honom, desto bättre. Han råkar ut för en del om man säger så.  

Det var den 30 juni som den misstänkte misshandeln ska ha ägt rum, det efter att artisten och hans sällskap uppger att de förföljdes av två unga män. Utöver ASAP Rocky själv, sitter två andra häktade skäligen misstänkta för misshandel.

ASAP Rocky lade efter händelsen själv upp ett par filmklipp på sitt Instagramkonto som visar hur två yngre män bråkar med artistens livvakt och sedan följer efter sällskapet, trots att de upprepade gånger ombeds att gå åt ett annat håll. Artisten skriver själv i en kommentar på sitt Instagramkonto att han är oskyldig.

Häktningen av ASAP Rocky har väckt uppmärksamhet internationellt, inte minst eftersom han var mitt uppe i en Europaturné som blev tvungen att avbrytas på grund av häktningen. Bland annat har artisten Tyga bojkottat Sverige under sin pågående turné för att visa sitt stöd gentemot ASAP Rocky.