Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-05 09:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/athena-farrokhzad-debatten-om-yahya-hassan-flyttar-fokus-fran-de-viktiga-konfliktlinjerna/

BÖCKER

Athena Farrokhzad: Debatten om Yahya Hassan flyttar fokus från de viktiga konfliktlinjerna

”Den litteratursyn som anser det särskilt eftersträvansvärt att inte ha några lojaliteter är inte min”, skriver Athena Farrokhzad apropå de senaste veckornas kulturdebatt.
Foto: Eva Tedesjö

Att förväxla en kritikers invändningar med en vilja att tysta säger mer om synen på litteraturkritik än om resonemanget. Det finns ingen motsättning mellan att kritisera ett verk och att bjuda in dess avsändare till samtal, skriver Athena Farrokhzad i sin replik till de senaste veckornas kulturdebatt.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.